– Jeg stortrives, og er veldig glad for å ha fått en meningsfull jobb, forteller Øystein Dyvik Eide fornøyd.

Øystein jobber som trainee i Agder Energi til og med februar måned, men vår historie om ham starter for flere år siden. Han har nemlig vært både strategisk og smart lenge før han entret arbeidslivet.

Valgets kval

Da 27 år gamle Øystein, som opprinnelig er fra Eidsbygda i Romsdal, valgte Sørlandet og Universitetet i Agder som sitt studiested var han ikke helt ukjent med landsdelen. Han presenterer seg selv som halvt sørlending med begrunnelse i at hans mor opprinnelig er fra Grimstad. Øystein landet derfor på Universitet i Agder. Derfra har han en bachelor i fornybar energi og en master i industriell økonomi og teknologiledelse med seg i bagasjen.

– Da jeg først hadde valgt retningen fornybar energi var ikke veien lang før jeg kastet blikket mot Agder Energi. Det store energikonsernet var en fremtidig drøm, og jeg tenkte mye på hvordan jeg skulle klare å komme i posisjon og bli en del av dette spennende konsernet. En masterplan ble klekket ut, smiler Øystein.

FAST JOBB: Fra trainee til fast jobb. Øystein Dyvik Eide gjorde bevisste valg under studiene. Etter traineeprogrammet Trainee Sør har han nå fått fast jobb i Nodes, som er deleid av Agder Energi. Foto: Agder Energi

Strategisk satsing

Etter to somre som ingeniør i det lokale nettselskapet på hjemstedet i Romsdal søkte Øystein sommerjobb i Agder Energi Nett. Han fikk jobb både den sommeren og den neste, og sommerjobben ledet videre til skriving av masteroppgaven.

- En fremsynt intern veileder foreslo temaet "forbrukerfleksibilitet" for meg, noe som etter hvert har vist seg å være gull verdt, sier han.

Fakta om Øystein Dyvik Eide
  • Bachelor i Fornybar Energi fra UiA - Master i Industriell økonomi og teknologiledelse, fra UiA, med 6 mnd. utvekslingsopphold ved CSUN utenfor Los Angeles, California
  • Alder: 27 år
  • Bosted: Kristiansand, men leter naturlig nok snart etter sted å bo i Oslo.
  • Født og oppvokst i Eidsbygda i Romsdal.
  • Begynner snart å jobbe i NODES-tech i Oslo

Ferdig utdannet – hva nå?

Ferdig utdannet søkte Øystein jobb i Trainee Sør, hvor han visste at Agder Energi var en stor og aktiv medlemsbedrift.

– Det var et trangt nåløye å komme gjennom, men jeg klarte det, sier han fornøyd.

Snart atten måneder senere kan Øystein se tilbake på tre ulike plasseringer i Agder Energi-konsernet (ikke helt etter boka i Trainee Sør, men sånn ble det denne gangen).

– Trainee Sør er fantastisk på den måten. Jeg har fått mulighet til å teste ut ulike områder i konsernet og vet mye mer om hva jeg liker å jobbe med nå enn jeg gjorde da jeg begynte i programmet. Det er så utrolig mange muligheter internt i Agder Energi, og fortsetter; Forbrukerfleksibilitet skal jeg også jobbe videre med. Jeg har fått fast jobb i NODES-tech, som er deleid av Agder Energi med hovedkontor i Oslo, og skal begynne der allerede 1. mars.

– Vær åpen og nysgjerrig

Øystein er glad for at masterplanen hans gav resultater, og på spørsmål om han har noen gode råd å komme med svarer han:

Engasjer deg i linjeforeninger og andre organisasjoner i studietiden. Prøv å få en relevant jobb ved siden av studiet hvis du har mulighet til det, og da spesielt sommerjobber og internships. Vær åpen og nysgjerrig, oppsøk og ta imot de utfordringene du får.

FAKTA

Faktaboks:

NODES-tech utvikler en markedsplass for handel av lokal fleksibilitet.

Forbrukerfleksibilitet betyr at strømkunder kan være fleksible på når de bruker strøm. Dvs. at husholdninger og bedrifter kan få betalt for å redusere eller flytte strømforbruket sitt i perioder når mange bruker mye strøm samtidig. Hvis den totale belastningen på nettet er stor kan husholdninger og bedrifter få betalt for å redusere strømforbruket sitt. Blir belastningen på strømnettet for stor, kan det bli strømbrudd. På denne måten sparer vi både forbrukere for høyere strømregning, og miljøet ved å utnytte strømnettet mer effektivt.

Dette annonsørinnholdet er også publisert i magasinet Energi Utdanning som er distribuert til relevante videregående- og høyskoler i hele landet.