– Jeg falt umiddelbart for Nordkrafts størrelse. Den er stor nok til å få utrettet spennende prosjekter. Samtidig er den liten nok til at alle involverte får være en del av de ulike prosjektreisene, sier prosjektingeniør Marie Lovise Ve.

Hun hadde nettopp fullført mastergraden sin på Island da hun kom over en spennende stillingsannonse fra Nordkraft, som holder til i Narvik i Nordland.

– Annonsen deres var langt på vei den eneste jeg fant som ikke hadde spesifisert ønsker eller krav om jobberfaring.

Marie Lovise er svært fornøyd med måten hun ble tatt imot på.

– Jeg føler virkelig jeg er tatt inn i varmen både på og utenfor jobb, og jeg fant meg umiddelbart godt til rette mellom de høyreiste fjellene her innerst i Ofotfjorden, sier hun.

Ønsker oppdatert kunnskap

Kollega Ruben Johansen er enig i at Nordkraft, som en av regionens største arbeidsgivere, setter unge og nyutdannede høyt.

– Lite er viktigere nå enn at flere ser samme vei, og bidrar til å skape en attraktiv og inkluderende arbeidsregion for unge sultne mennesker som kommer rett fra skolebenken med oppdatert kunnskap. Det handler om å ruste oss for morgendagen. Fremtiden bygges nå, og det er ikke rom for å sove i timen, sier Ruben.

Ruben Johansen er måler- og tilsynsingeniør i Nordkraft. – Å ende opp som ingeniør har vært en del av planen siden jeg startet med yrkesfag på videregående, sier han. Foto: Michael Ulriksen

Hovedoppgaven til Ruben danner et viktig bakteppe for stillingen han nå bekler.

– Jeg så nærmere på hvordan sanntidsinformasjon fra nye strømmålere og sensorer kan nyttiggjøres inn i smarte plattformer for å bidra til økt oversikt og effektivisering av strømforbruket. Resultatet ble bra, og dagen etter at oppgaven var levert startet jeg som måler- og tilsynsingeniør her, forteller Ruben.

Personlig utvikling

Nordkraft legger også til rette for personlig utvikling. For ni år siden startet André Olsen som energioperatørlærling hos Nordkraft. Nå har han også tatt fagbrev som energimontør.

– Å ta fagbrev nummer to var en naturlig utvikling og forlengelse av min rolle. Der jeg tidligere hadde mest kompetanse om energiens vei fra vannmagasinet til kraftturbinen, har jeg nå også tilegnet meg grundigere kunnskap om dens videre ferd fra kraftstasjonen og ut til kunde, sier André.

Energioperatør André Olsen er fornøyd med arbeidsmiljøet i Nordkraft. – Hele bransjen opplever utvikling og vekst, noe som også gir oss ansatte en herlig og avslappende følelse av trygge arbeidsplasser, sier han,. Foto: Michael Ulriksen

Det er ingen tvil om at det gode arbeidsmiljøet og den storslåtte Ofotnaturen representerer viktige trivselsfaktorer i hverdagen til André, som selv oppsummerer Narvik-tilværelsen slik:

– Jeg står opp og morgenen og går til en allsidig og utfordrende jobb i en region med mye spennende på gang. Når arbeidsdagen er over, er jeg kun minutter unna en verdenskjent bakgård med fjelltopper, natur og utsikt folk fra hele kloden kommer for å se. Snakk om en nydelig og spinnvill kombinasjon.

Dette annonsørinnholdet er også publisert i magasinet Energi Utdanning som er distribuert til relevante videregående- og høyskoler i hele landet.