Oslo kommune mente tingretten tok feil på flere viktige punkter da verdien av Hafslund-aksjen ble økt med 52 prosent. Dommen kom for ett år siden og ble deretter anket av kommunen i mars i fjor. Det står om en milliard kroner.

Tirsdag starter ankeprosessen i Borgating lagmannsrett. Det er satt av totalt 16 dager i lagmannsretten og saken avsluttes 19. mars.

Saken gjelder altså skjønn til fastsettelse av løsningssum for minoritetens aksjer i Hafslund ASA, som Europower Energi tidligere har omtalt. Ved salget og omstrukturering av Hafslund tilbød Oslo kommune og Fortum 96,75 kroner per aksje til minoritetseierne. Disse valgte imidlertid å takke nei til tilbudet som de mente var for dårlig.

Tingretten la til grunn at de tre forretningsområdene Produksjon, Marked og Varme var verdt henholdsvis 11,3 milliarder kroner, 7 milliarder kroner og 6 milliarder kroner, hvilket var 52 prosent høyere verdi enn hva Oslo kommune og Fortum la til grunn.

Dette hevder Oslo kommune er feil og basert på gale forutsetninger. De valgte derfor å anke avgjørelsen i tingretten.

I tillegg til verdsettelsen av de tre forretningsområdene heter det i begjæringen til Borgarting lagmannsrett at:

«Skjønnsretten har feilaktig lagt til grunn at Oslo kommune og Fortum var enige om å holde de avtalte verdier nede, og har helt ignorert de avtalte transaksjonsprisene».

Dersom dommen fra tingretten blir stående, må Oslo kommune og Fortum betale minoritetseierne nærmere én milliard kroner.