Den siste tiden har en rekke kraftselskaper og organisasjoner meldt seg på i debatten om hvordan man skal løse problemet med kraftbehov på sokkelen - dersom Norge skal nå sine klimamål. Foreløpig siste utspill i debatten om elektrifiseringen av sokkelen, er det Vestlandets største kraftselskap - BKK - som står for.

– Vi heier på alle tiltak som tar oss i retning av nullutslippssamfunnet. Elektrifisering av petroleumsinstallasjoner gir store kutt i klimagassutslipp på norsk sokkel, sier BKKs administrerende direktør Jannicke Hilland til enerWE/Europower.

Hun legger til at de har mye erfaring med slik elektrifisering.

– Troll A-plattformen ble som den første plattformen elektrifisert med kraft fra Kollsnes. Siden har Gjøa blitt tilknyttet på Mongstad, og NVE har anbefalt at Troll B og C, samt Oseberg feltsenter får kraft fra land med tilknytning på Kollsnes, sier Hilland.

Samtidig understreker hun at det ikke er kraft fra land det står på - men nettkapasitet.

– Ytterligere elektrifisering av petroleumsvirksomhet fra Kollsnes betyr at tilknytning til nettet i dette området vil være et knapphetsgode, frem til vi har fått plass en ny forbindelse inn til området. Kraft har vi nok av, men vi mangler kapasitet i nettet. Ny forbindelse inn i området vil legge til rette for ny og fremtidsrettet fastlandsindustri.

Hilland legger til;

– Generelt mener vi at nytt stort kraftuttak som elektrifisering av petroleumsinstallasjoner bør knyttes til i områder hvor det er sterkt nett og god tilgang på kraft, avslutter hun.