Pressemelding fra Forbrukertilsynet:

– Sjekk heller Strømpris.no for å finne ut hvilken avtale som lønner seg, råder Forbrukertilsynet.

Tilsynet har nå avsluttet en sak som blant annet handlet om billigst-påstander mot Rauma Energi, og har flere andre saker til behandling.

– Å hevde at man er billigst er et sterkt salgsargument. Dersom det ikke er riktig, er det villedende og et brudd på markedsføringsloven, sier Forbrukertilsynets direktør, Trond Rønningen.

– Forbrukertilsynet har den siste tiden intensivert tilsynet med strømbransjen, skriver Forbrukertilsynets direktør, Trond Rønningen, i en pressemelding Foto: Energi Norge webinar

Villedende påstander skader forbrukerne

Dette er en bransje med mange aktører, svært mange forskjellige avtaletyper og hyppige prisendringer. Bare én kan være billigst og det er svært vanskelig å underbygge en slik påstand når markedsforholdene er såpass komplekse.

Villedende billigst-påstander skader forbrukerne økonomisk, og det er derfor et strengt krav om at slike prisløfter må kunne dokumenteres. Forbrukertilsynet har gjennom årene funnet og stanset denne typen villedende markedsføring i en rekke bransjer.

– Forbrukertilsynet har den siste tiden intensivert tilsynet med strømbransjen. Vi forventer at selskapene som vi kontakter innretter seg, og vi kommer til å følge nøye med på dette fremover, sier Rønningen.

Pressemeldingen er gjengitt i sin helhet.