– Fortum blir Obos nye strømpartner og skal tilby medlemmene en av markedets beste strømavtaler, reklameres det i en pressemelding fra Obos og Fortum.

På Obos nettside fremkommer det at vilkårene er 7 kroner i månedsavgift pluss et påslag på 3 øre/kWh.

Avtalen med Los var 9 kroner i månedsavgift og et påslag på 4,79 øre/kWh, inkludert opprinnelsesgarantier. Den tilsvarende avtalen som Fortum nå leverer har 7 kroner i månedsavgift og 4,52 kroner i påslag.

– Om våre medlemmer velger å benytte seg av den mest prisgunstige strømavtalen med Fortum er vilkårene 7 kroner i måneden + 3 øre/kWh, skriver Clarisse Aase Ovrum i en mail til Europower. Hun er direktør for medlemsvirksomheten i OBOS.

Ovrum legger til at Obos valgte Fortum fordi Fortum var den tilbyderen som kunne gi Obos-medlemmene det beste strømtilbudet.

Obos beholder Los sitt søsterselskap Entelios som leverandør av bedriftsavtaler, for eksempel til borettslag.

Ikke spesielt eksklusiv

Som med alle andre strømavtaler fremstilles Obos/Fortum avtalen som svært fordelaktig. «En av markedets beste på pris» og «… eksklusiv for Obos-medlemmer» er begreper som brukes.

Men det er reklame, i realiteten er vilkårene ikke spesielt eksklusiv.

For eksempel tilbyr Hafslund Strøm, et selskap eid av Fortum, en varig avtale med 29,90 kroner i månedsavgift og null i påslag. Den er åpen for alle og krever ikke noe medlemskap.

Har man et årlig forbruk på mer enn 9160 kWh, vil det lønne seg for Obos-medlemmene å velge Hafslund-avtalen.

Et varig alternativ for Obos-medlemmer med lavt forbruk, er Bare strøm-avtalen til Hurum Kraft. Her er påslaget 0,6 øre/kWh + 15 kroner i månedsavgift. Heller ikke denne avtalen krever medlemskap av noe slag.

Først når det årlige forbruket kommer under 4000 kWh vil Fortum/Obos-avtalen være den billigste. Det kan være aktuelt for leiligheter med sentralvarme.