Strømpris.no ligger det nå ute flere tilbud med negative påslag på mellom 22 og 30 øre/kWh. For de fleste avtaler er dette tilbud som kun varer i en begrenset periode, men for kunder som har negative påslag i januar kan avtalene gi ekstremt billig strøm.

Gjennomsnittlig spotpris inkludert moms for de første to ukene i januar er 30,8 øre/kWh, ifølge tall fra Nord Pool. Men prisene ser ut til å falle ytterligere også de to siste ukene i måneden. Dermed kan det være duket for at strømkundene kan få negative fakturaer for januar.

– Vi leverer jo den prisen som står. Vi vet jo ikke hvordan måneden ender, så vi har ikke helt tatt stilling til at prisene kan være lavere enn det som dekkes av påslaget, sier daglig leder i GNP Energy, Sigrun Eggen, til Europower Energi.

Sigrun Eggen bekrefter at det er mulig at GNP Energy må betale noen av kundene sine for å bruke strøm i januar. Foto: Fredrik Kveen

Kan tape penger

Ifølge Strømpris.no har både Agva Kraft og GNP Energy avtaler med 30 øre i negative påslag. Ett av tilbudene til GNP Energy varer i to måneder og har et negativt påslag på 22,5 øre, mens avtalen på 30 øre varer i en måned. Eggen bekrefter at dersom prisene fortsetter å falle, vil de tape penger og blir nødt til å gjøre endringer.

– Kundene skal selvfølgelig få den avtalen de bestiller nå. Da vil de kunne få en kreditnota. Men om vi kommer til å gjøre endringer? Det er nok sannsynlig, sier hun.

– Så dere vil forandre tilbudene hvis prisene fortsetter å falle?

– Det er riktig.

Enn så lenge kan noen strømkunder meske seg med billig strøm i januar og håpe at prisene fortsetter å falle ut måneden. Flere analytikere venter at prisene vil falle videre og at det er muligheter for en priskollaps i sommer.