Se sendingen rett under her eller hør den som en podkast (nederst i saken). De viktigste grafene finner du lenger ned i saken.

Slutt på fallende spotpriser

Den lange trenden med fallende priser er over for denne gang. Prisene i Sør-Norge snur kraftig opp etter noen uker med relativt lave priser. Spotprisen i Nord-Norge kan bli den høyeste så langt i år, denne uken.

Made with Flourish

Nedgang i fyllingsgrad sist uke

For første gang på to måneder ble det nedgang i fyllingsgradene sist uke. Norge sett under ett har fyllingsgrad over 20 års-medianen, men Sør-Vestlandet (sørlige Vestland, Rogaland, Agder, Telemark og gamle Vestfold) har fremdeles fyllingsgrader under normalt.

Made with Flourish

Fra stramt til normal

Med den uvanlig raske bedringen av fyllingsgradene i vannmagasinene, har Statnett senket skuldrene noe. De vurderer nå kraftsituasjonen som «normal». Fra 24 mai og frem til 23. november har Statnett vurdert situasjonen som «stram».

Nye gasstrusler fra Russland

Gazprom annonserte denne uken at de vil stenge den siste flyten av gass som går gjennom Ukraina til EU. De påstår at Ukraina beholder selv den gassen som er ment å sende til Moldova og videre sørvestover. Gassrøret de truer med å stenge har navnet «Brotherhood».

Gassprisen reagerte ikke særlig kraftig på nyhetene, noe som vitner om at markedsaktørene hadde forventet at dette skulle skje en gang i vinter uansett.

Made with Flourish

Vinterprisene ser ut til å ha bunnet ut

Sammen med europeiske terminpriser, stiger også de nordiske terminprisene for kommende vinter. Det er ikke spesielt store bevegelser, men det kan se ut til at prisbunnen er bak oss, og at prisene er på vei opp.

Made with Flourish

Vi tar veldig gjerne imot din tilbakemelding på hvilke tema du mener vi bør dekke i disse videooppdateringene. Send gjerne en e-post til redaksjonen eller Magnus.

Under kan du lytte til lyden fra sendingen som podkast: