I en melding gjennom Oslo Børs skriver den nyansatte konsernsjefen Gisle Sveva i GNP Energy, at de utsetter fremleggelsen av årsrapporten til 17. juni. Begrunnelsen er at styret ønsker en ekstra kvalitetsgjennomgang av resultatet. Forventningen til resultatet er et tap på 120 millioner kroner for 2021.

GNP Energy fikk et betydelig underskudd som følge av høye innkjøpspriser, inngåtte avtaler og forpliktelser overfor kunder. I resultatet ligger det også engangseffekter og avsetninger til tap på kundeavtaler, heter det i meldingen.

</p><div style="width:100%!;margin-top:4px!important;text-align:right!important;"><a class="flourish-credit" href="https://public.flourish.studio/visualisation/10191240/?utm_source=embed&amp;utm_campaign=visualisation/10191240" target="_top" style="text-decoration:none!important"><img alt="Made with Flourish" src="https://public.flourish.studio/resources/made_with_flourish.svg" style="width:105px!important;height:16px!important;border:none!important;margin:0!important;" /></a></div><p>– Når vi selger fastpris og takpris, og prisene går oppover, vil det regnskapsmessige resultatet bli negativt, forteller Sveva til Europower.</p><p>Sveva forteller også at GNP Energy har utført, og jobber med reforhandlinger av kundeavtalene. GNP vil også lansere nye produkter, som er bedre tilpasset de nye strømprisene. Produktene skal være enklere, men også bedre balansert, både mellom GNP Energy, kunde og markedet.</p><p>– Det ligger betydelige underliggende verdier i selskapet, sier den nye konsernsjefen.</p><p>I meldingen skriver Sveva at en følge av resultatet er det gjennomført omfattende endringer i organisasjon, ledelse, systemstøtte, produktporteføljer og salgsorganisering.</p><p>Av kjente endringer i organisasjonen, er Sveva selv nyansatt konsernsjef i GNP Energy. Han er i ferd med å gå av som styreleder i GNP Energy. <b>Heine Wang</b> er innstilt som ny styreleder fra selskapets generalforsamling, 27. juni.</p><p>Sveva forteller også at det er gjort strukturelle grep som vil gjøre at selskapet er tettere på de ulike porteføljene.</p><p>I meldingen på Oslo Børs orienteres det om at resultatet for første kvartal viser en kraftig resultatforbedring. EBITDA for 2022 er forventet å bli 40 millioner kroner.</p>