Mye snø som smelter ned fra fjellet i Sør-Norge og redusert nettforbindelse ut av landet gjør at områdeprisene for onsdag klokket inn på 1,43 euro/MWh, tilsvarende 1,53 øre/kWh, for de tre sørlige prisområdene. Det er en all-time-low for norske strømpriser og slår rekorden fra dagen før som endte på 1,53 euro/MWh, tilsvarende 1,63 øre/kWh.

Som Europower Energi omtalte mandag ble den gjennomsnittlige prisen i mai 8,34 euro/MWh, tilsvarende 9,23 øre/kWh. Det er laveste mai-prisen siden 2000.

– I hovedsak er det stor smelting og dårlig nettforbindelse ut som forårsaker de lave prisene i Sør-Norge. Både Skagerak og den svenske kabelen har dårlig kapasitet og da går det i bunn. Det er ikke den rette tida å ikke ha nettforbindelse, sier porteføljeforvalter i Helgeland Kraft, Rune Jørgensen, til Europower Energi.

Snøsmeltingen øker

De enorme snøressursene i fjellet er vel dokumentert og selv om smeltingen skaper lave priser nå er den fortsatt ikke ferdig.

– Det er nedsmeltingen som er spennende nå. Og den vil øke på fremover, så det ser ut til at prisene blir veldig lave gjennom sommeren, sier Jørgensen.

Laveste timepris onsdag er så lav som 1,09 kun slått av noen få timer søndag som kom seg under 1 euro og helt ned til 0,69 euro/MWh.