Gjennom den daglige strømauksjonen på Nord Pool, er morgendags spotpris blitt satt helt ned til tre øre/kWh på det laveste i morgen, fra Dovre og nordover. Snittprisen for Midt- og Nord-Norge i morgen er 6,7 øre/kWh, og på det aller høyeste i morgen er prisen litt over 12 øre/kWh.

Sør-Norge har i morgen over 23 ganger så høy snittpris som resten av landet, og havner på et snitt for dagen på 1,58 kr/kWh. Natt til i morgen er prisen hele 38 ganger så høy i sør i forhold til i nord.

Tidligere i dag ble det også kjent at Statnett oppjusterer beredskapen for Sør-Norge, i frykt for forsyningssituasjonen fremover. Vurderingen av kraftsituasjonen for Sør-Norge (NO1, NO2 og NO5) kommende tappesesong endres fra normal (grønn) til stram (gul).

Ifølge tall fra Energy Quantified, er snøsmeltingen i gang i Midt- og Nord-Norge. Det er mer snø enn normalt og tilsiget av vann til magasinene er unormalt høyt.

Prisene i Sverige, som ofte har vært med å presse priser i Nord-Norge, er ganske normale, så det store presset nedover på prisen må være intern konkurranse mellom produsentene i nord.

Landsdel: Snittpris Laveste timepris Høyeste timepris
Sør-Norge 157,8 115,0 186,8
Midt- og Nord-Norge 6,7 3,0 12,4

Spotpriser i morgen onsdag, i øre/kWh.