Se sendingen eller hør sendingen som en podkast. Vi har også lagt inn den viktigste grafikken i denne saken.

Gassprisen ned ti prosent tross russisk mobilisering

President Vladimir Putin annonserte onsdag en delvis mobilisering av militæret. 300.000 soldater blir kalt inn til tjeneste, sannsynligvis for å styrke angrepskrigen mot Ukraina. Gassmarkedet var først opp 15 prosent fra mandag, men har nå falt tilbake. Siden sist torsdag er gassprisen ned 10 prosent.

Made with Flourish

Høy fyllingsgrad i gasslagrene er nok en av årsakene til at markedet ikke så lett lar seg skremme. I gjennomsnitt er lagrene fylt opp 86 prosent, hvor Frankrike og Tyskland, som har de største gasslagrene, har over 90 prosent av lagrene fulle.

Made with Flourish

Europeiske spotpriser faller, trenden er ned

For fjerde uken på rad, faller de europeiske strømprisene. De norske prisene er også i en nedadgående trend, selv om den sør-norske prisen peker noe opp så langt denne uken.

Made with Flourish

Prisendringer på ti øre fremstår som krusninger i terminprisene

Den siste uken har terminprisene svingt med ti øre opp og ned. Det er knapt synlig i prisgrafen. Den retningsløse utviklingen er smittet over til strømmarkedet fra gassmarkedet.

Made with Flourish

Hold deg oppdatert med Europower

Vi oppfordrer deg til å holde deg oppdatert på Europower daglig. Nå kan du lese om hvordan handelen på Englandskabelen fungerer, og hvor dyre de nye fastprisavtalene kan bli. Du kan også lese om strømkunden som ble kasteball mellom tre strømleverandører - alle eid av to svogere, og mye, mye mer.

Vi ønsker gjerne din tilbakemelding på hvilke tema du mener vi bør dekke i disse videooppdateringene. Send gjerne en e-post til redaksjonen eller Magnus.

Under kan du lytte til lyden fra sendingen som podkast: