Strømprisen har aldri vært høyere i Sør-Norge enn den blir i morgen søndag. Døgnprisen er 187,6 øre/kWh. Hvis man regner inn avgifter, en standard nettleie og strømavtale betyr denne prisen at forbruker må betale rundt 285 øre/kWh for strømmen.

Høyeste timepris i Sør-Norge er 245,6 øre. Det er i timen fra klokken seks til sju søndag kveld. Da er prisen rundt 360 øre/kWh ferdig levert til forbruker.

Døgnprisen er altså ny rekord for Sør-Norge, men det har vært tilfeller med enda høyere timepris.

Vanligvis er strømprisen lavere på helgedager enn hverdager. Det er derfor sannsynlig at det vil blir satt nye rekorder når prisen for mandag blir klar.

Ekstremt høyt i nord, men ikke rekord

Til tross for rekorden i sør, er prisen enda høyere i Midt-Norge og Nord-Norge. Her er døgnprisen 192,5 øre før avgifter og nettleie.

Det er en ekstrem høy døgnpris, men likevel ikke rekord for disse delene av landet. Tilbake i februar 2010 var det dager da prisen var enda høyere.

Pris på 192,5 øre gjelder for prisområdene NO3 (Midt-Norge) og NO4 (Nord-Norge). I praksis er dette den delen av Norge som ligger nord for Sognefjorden.

Prisen innebærer innbyggerne her må betale rundt 290 øre/kWh ferdig levert med avgifter - naturligvis litt avhengig av nettleie og strømavtale.

I likhet med Sør-Norge er det i timen mellom klokken seks og sju som er dyrest også i nord. Timeprisen da er 254 øre, som betyr rundt 370 øre/kWh ut til forbruker.

Lik pris nesten hele Europa

For å sammenligne med andre land, må vi hoppe over til euro. Det nøyaktige tallet for den dyreste timen i nord er 247,94 euro/MWh – og det er nøyaktig det samme som timeprisen i Sør-Sverige, hele Finland og Danmark, alle de baltiske statene. Videre har Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike nøyaktig den samme timeprisen.

Faktisk er Nord-Sverige og Sør-Norge de eneste områdene som skiller seg ut med en timepris 240,01 euro/MWh i den dyreste timen i morgen søndag.