Laveste timespris i morgen er nesten bare halvparten av laveste pris i dag. Selv om prisene fortsetter ned til i morgen, er Sør-Norge nest dyreste område i Norden i morgen. Kun Finland har høyere pris.

Trondheim og Danmark opplever høyere priser til i morgen. Resten av Norden får lavere priser. Det er uvanlig lave priser utenfor Norge som er årsaken til de lave prisene i morgen.

Prisområde Onsdag Tirsdag Endring
Oslo (NO1) 71,2 72,5 -2 %
Kristiansand (NO2) 71,2 72,5 -2 %
Bergen (NO5 71,2 72,5 -2 %
Trondheim (NO3) 39,4 30,3 30 %
Tromsø (NO4) 17,6 18,2 -3 %

Engrospriser på strøm, eksklusive skatter, nettleie og eventuell strømstøtte.

Klarvær, høye temperaturer og mye vindkraft i Tyskland og Danmark er hovedårsaken. Ifølge morgenrapporten til Energy Quantified, får Tyskland omtrent 50 prosent mer vindkraft i morgen enn normalt, og mer enn 50 prosent av normal solkraftproduksjon.

Det er natt til i morgen at prisene går som lavest. Tyskland får under 16 øre/kWh på det laveste i natt, mens Belgia faktisk har negativ pris på det laveste. Når det også blåser friskt i Danmark, blir prisene presset alle steder med mye installert vindkraft.

Made with Flourish

God import selv på lave priser

Lave priser de fleste steder utenfor Norge, sørger for at det blir nettoimport til Sør-Norge i morgen. Det til tross for de lave prisene i sør.

Det er kun England og Nederland som får eksport av strøm fra Sør-Norge i morgen.

Made with Flourish