Det opplyser politisk rådgiver Emma Giskås ved Statsministerens kontor til NTB.

– Tema for kveldens møte er den politiske situasjonen, og strøm er et tema som vil bli diskutert. Støre og arbeiderpartiets ledelse har jevnlige møter med partiets ordførere for å diskutere ulike politiske saker, og møtet i kveld er en del av denne løpende kontakten. Disse møtene har som formål å holde hverandre oppdatert på hva som skjer lokalt og nasjonalt, skriver hun i en SMS.

I går gikk Ap-ordførerne i Kristiansand og Stavanger ut mot sin egen regjering på NRK, med krav om tiltak mot kraftkrisen. De etterlyste spesielt en løsning for næringslivet.

– Prisene har nå nådd nivåer som de fleste av oss opplever at ikke er til å leve med, verken på kort eller lang sikt, sier fylkesleder Frode Fjeldsbø i Arbeiderpartiet Rogaland til NTB tirsdag ettermiddag.

Samtidig avviser han at det er snakk om et ekstraordinært møte, og at også andre ting enn strøm vil bli diskutert. Møtet starter rundt klokken 20 og foregår digitalt.

– Det er fast møte vi har med partisekretær Kjersti Stenseng, andre i partiledelsen og representanter fra regjeringen. Det er et effektivt verktøy for å fortelle toppen hvor skoen trykker i distriktene, sier Fjeldsbø.

(©NTB)