En ansatt i BKK Nett ble tidligere i oktober pågrepet og siktet etter et forsøk på anslag mot infrastrukturen ved en trafostasjonen i Bergen 30. september.

Etter hendelsen foretok BKK Nett en omfattende undersøkelse av infrastrukturen, inkludert de andre trafostasjonene, uten at man har funnet andre forhold.

Selskapet ser svært alvorlig på hendelsen som fortsatt er under politietterforskning.

Går gjennom rutinene på nytt

– Vi har hele tiden ment at vi har et strengt internt regelverk og regime, og føler oss trygge på at vi har har håndtert sikkerhet på en god måte. Men etter en slik hendelse gjennomgår vi nå rutinene på nytt, sier Rune Indrøy, som er konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Eviny, selskapet som eier BKK Nett, til Europower.

– Er for mye basert på tillit og er man for naive når det gjelder egne ansatte?

– Det er nok lett for at man har det meste av fokuset på eksterne trusler, men det er ingen tvil om at interne forhold også er en del av trusselbildet. Vi vil nå gjøre en totalvurdering av hele trusselbildet, sier Indrøy som tror hendelsen også vil føre til at flere selskaper i bransjen vil gjennomgå sine rutiner når det gjelder mulige trusler knyttet til interne forhold.

– Framstår som oppklart

Ifølge politiadvokat John Lode Roscoe i Vest politidistrikt har mannen tilstått både overfor arbeidsgiver og politiet. Mannen er fortsatt siktet i saken, men er nå løslatt.

– Saken framstår som oppklart, sier Roscoe til Europower. Politiet vil likevel dobbeltsjekke en del forhold og vurdere om de skal gå videre for å etterforske om andre kan være involvert.

Det har tidligere kommet fram i mediene at mannen skal ha følt seg frustrert. Roscoe ønsker imidlertid ikke uttale seg om mulig motiv bak handlingen.