Det er timen mellom 17 og 18 som setter ny prisrekord for Sør-Norge. En timepris på 612 øre/kWh innebærer at kundene må betale rundt 740 øre/kWh. Da er både regjeringens strømstøtte, og nettleie og avgifter regnet inn.

Som Europower skrev i går vil strømstøtten være basert på i gjennomsnittet i hele måneden. Hva det blir, vet ingen før desember er over.

Gjennomsnittlig døgnpris i Sør-Norge så langt i desember er 172,5 øre/kWh. Hvis det blir stående som et gjennomsnitt i desember, vil strømstøtten utgjøre rundt 70 øre/kWh inkludert moms.

Så mens kundene egentlig skulle betale rundt 815 øre/kWh den dyreste timen, så gjør strømstøtten at det blir redusert til rundt 740 øre.

Men det er klart, for hver dag som går med svært høy strømpris vil desember-gjennomsnittet øke, og regjeringens strømstøtte bli høyere.

Likevel, når netto timepris er så høy som 612 øre/kWh, så utgjør strømstøtten en liten del av totalen.

Enda dyrere i Europa

I Midt-Norge og Nord-Norge vil prisene være betydelig lavere enn i sør. Døgnprisen i nord tirsdag er 64 øre/kWh, og høyeste timepris er 71 øre.

For å sammenligne norske priser med andre land, er det greiest å skifte til euro. Døgnprisen i Sør-Norge vil tirsdag være 387 MWh/euro. Det er ikke dyreste i Europa.

Både i Finland og Danmark er døgnprisen tirsdag 430 euro, omtrent det samme som Nederland og Tyskland.

I den timen som er dyrest i Sør-Norge (600 euro/MWh), så er det enda høyere pris i nesten hele Vest-Europa.

Både Sør-Sverige, Danmark, Finland, de tre baltiske landene, Tyskland, Frankrike, Belgia, Nederland og Østerrike må i denne timen betale 620 euro/MWh - før nettleie og avgifter.

Nok en gang er det i England vi finner de aller høyeste prisene. Den britiske døgnprisen vil tirsdag være 469 euro, mens høyeste timepris er 938 euro.