I forrige uke opplevde strømselskapet Sodvin en boom i antall nye kunder som ønsket selskapets fastprisavtale – grunnen var at Mathias Nilsson, som står bak Facebook-gruppa Prismatch Strøm, anbefalte avtalen for gruppens 64.000 følgere.

Hos Sodin forteller daglig leder Fartein Kjørsvik at det ble plutselig stort pågang.

– Vi driver og kjører fastavtaler i ny og ne, for vi ser jo at markedet for fastavtaler er økende, og vi ser at vi er i stand til å være konkurransedyktige, sier Kjørsvik.

Det var et tilbud på 164,9 øre per kilowattime med binding i 12 måneder for kunder i NO1 som ble vurdert som et godt tilbud av Nilsson, som i medier har blitt kalt «strømmarkedets Robin Hood».

– Mathias Nilsson skrev i Prismatch Strøm at han anbefalte vår fastprisavtale og at det var lurt å forte seg. Det hadde han rett i. I flere timer hadde vi en ny kunde hvert andre minutt. Det er mye for kundesenteret vårt. Så vi klarte ikke registrere alle nye kunder samme dag. Men det er et problem vi gjerne tar, sier han til Europower.

I samme Facebook-gruppe svarte en kundebehandler at det vanligvis jobbet to personer på kundesenteret, nå hadde de oppbemannet til fire personer.

Det var Avisa Sør-Trøndelag som først omtalte saken.

Har høyere fastpristilbud nå

Etter boomen ble tilbudet avsluttet. Nå er fastpristilbudet fra Sodvin høyere.

– Når det ryr på mange kunder og vi får fylt opp det volumet vi har sikret, må vi avslutte og lage nytt tilbud. Og nå var det litt dyrere. Det var noen øre lavere i forrige uke, forteller Kjørsvik.

– Hvor mange nye kunder fikk dere?

– Det vil jeg ikke avsløre, men det ble noen hundre. Jeg er klar over at vi overlater mye til fantasien, sier han.

– Ikke makt

Til Europower avviser Mathias Nilsson - som står bak Prismatch - at han har makt når han kommer med anbefalinger.

– Vil ikke si makt. Mine medlemmer har blitt høyt utdannet av meg og mange av dem er killers. De har tatt eierskap til strømregningen sin, sier han.

Nilsson kaller gruppen på Facebook for både en «selvhjelpsgruppe» og en «utdanningsgruppe».

– Dette er en utdanningsgruppe der medlemmene er sjefen over sin strømregning.