Spesialrådgiver Andreas T. Aasheim i vindkraftforeningen Norwea har vært en av de mest sentrale aktørene i vindkraften de siste årene, men nå nærmer det seg slutten. I dag opplyses det at han slutter i vindkraftforeningen til sommeren.

- Jeg føler at 11 år av karrieren min må være et bra bidrag. Nå er tiden inne for å prøve seg på noe nytt, og gå tilbake til det jeg faktisk har studert, sier Aasheim til Europower.

Han går over til Cloudberry, hvor han får jobben som Chief Commercial Officer.

- Det virker som alright mennesker, og jeg har fått en rolle som jeg tror jeg kan gjøre en god jobb i. Jeg skal jobbe nye og pågående prosjekter, men også identifisere nye forretningsområder for Cloudberry, sier Aasheim.

Der blir det prosjekter innen både vindkraft og vannkraft, men det kan også bli aktuelt med prosjekter innen solenergi.

Aasheim forteller at han ser frem til å bruke mer av sin utdannelse fra NHH i det praktiske arbeidet med å utvikle fornybare energiprosjekter.

- Fornybar kraftproduksjon i alle former, er det jeg er på jakt etter, sier Aasheim.

11 år i Norwea

For mange har Aasheim vært det mest synlige ansiktet for både vindkraften og Norwea.

- Det er selvfølgelig vemodig å forlate Norwea etter 11 år. Samtidig er det veldig spennende å prøve noe nytt, sier Aasheim.

På disse årene har det skjedd mye innen vindkraft i Norge, og spesielt på land. Nå er det imidlertid en foreløpig stans i behandling av nye konsesjonssøknader, og det er usikkert hvor lenge det vil vare.

- Nå er det tomt i konsesjonbunken, sier Aasheim.

Det har vært en voldsom debatt om vindkraften. Tidligere var vindturbinen et symbol på fornybar energi som mange av miljøpolitikerne og miljøorganisasjonene ville assosieres med, men etter hvert som motstanden vokste har flere holdt seg unna. I denne turbulente debatten har Aasheim stått på frontlinjen i kampen for vindkraften.

- Jeg ser frem til å ikke være det fremste ansiktet for vindkraft til enhver tid. Det har vært krevende de siste to årene. Debattene og diskusjonene har jeg ikke hatt noe problem med, det er personfokuset. Det er ikke grunnen til at jeg slutter, men det skal bli godt å slippe, sier Aasheim.

Helt borte blir han imidlertid ikke. Han vil fortsatt jobbe med vindkraft, men da er det for Cloudberry. Samtidig ser han for seg å fortsatt delta i samfunnsdebatten rundt energispørsmål.

Og selv om det til tider har vært krevende å stå i stormen rundt vindkraft, så vil Aasheim også anerkjenne meningsmotstandere som har diskutert vindkraften på en saklig måte.

- Jeg kommer ikke til å ha rollen som talsperson for vindkraft, men jeg kommer ikke til å slutte. Noe av det jeg vil savne, er de konstruktive debattene med den saklige delen av klima- og naturorganisasjonene, sier Aasheim.

Halvparten av Norwea erstattes

Aasheim tror ikke at det skaper problemer at han slutter selv om det er kort tid etter at også administrerende direktør Øyvind Isachsen har gått av.

- Styrets ansettelse av Åslaug Haga imponerte meg. At en så liten organisasjon kan tiltrekke ressurspersoner av det kaliberet er stort, sier Aasheim.

Vindkraftforeningen Norwea har bare hatt fire fast ansatte, samt en innleid person på deltid. Det betyr at halvparten av den lille organisasjonen på kort tid går over i andre jobber og organisasjoner. Aasheim er ikke bekymret for at det gjør at Haga får en vanskelig oppgave når hun tiltrer omtrent samtidig som han slutter.

- Det er litt sunt for henne å starte med blanke arket. Hun får muligheten til å sette sitt preg på organisasjonen, sier Aasheim.

Helt borte blir heller ikke Aasheim. For selv om han nå slutter som ansatt i vindkraftforeningen, så vil han fortsatt ha mye med de å gjøre.

- Cloudberry er medlem av Norwea, sier Aasheim.