Intensjonsavtalen de to har signert handler om automatisering, elektrifisering og digitalisering av Morrows planlagte battericellefabrikk og anlegg på Sørlandet. I tillegg vil de samarbeide om å levere spesialtilpassede batteriløsninger.

– Vi er i ferd med å bygge battericellefabrikk, pilotfabrikk og forsknings- og utviklingsanlegg. Sammen med ABB ser vi frem til å utforske mulighetene for å levere batteriløsninger i verdensklasse, sier Terje Andersen, administrerende direktør i Morrow Batteries, i en pressemelding.

Sikter mot det globale markedet

I meldingen påpeker de to at det grønne skiftet skyver hele næringer mot en mer bærekraftig og effektiv teknologisk utvikling.

– Morrow Batteries ambisiøse planer er avgjørende for energiomstillingen, økt bærekraft og reindustrialisering av Norge, sier Per Erik Holsten, leder for ABB i Norge.

I Skien utvikler og produserer ABB kraft- og elektrosystemer til det globale fornybarmarkedet. Ikke langt derfra bygger Morrow sin 42 GWh battericellefabrikk.

Nylig tegnet Morrow en avtale med Arendal kommune for en tomt på rundt 940 000 kvadratmeter til sin planlagte gigafabrikk. Byggingen av anlegget starter i år.