Volue meldte onsdag ettermiddag om angrepet. I løpet av kvelden har selskapet får mer oversikt over situasjonen og nærmere midnatt varslet de om at det nå ikke ser ut til at dataangrepet har rammet andre deler av virksomheten enn Volue Technology.

Ifølge en melding på selskapets nettsider skal det ha blitt benyttet kryptering til noen av Volue Technologies filer, databaser og applikasjoner i det som de omtaler som et løsepenger-angrep. Det vil si at det blir fremsatt krav om penger for å gi tilgang til eksisterende filer hos selskapet.

– Vi var i stand til å identifisere trusselen og har stoppet spredningen over nettverk for nå, opplyser Volue.

Videre informerer de om at angrepet påvirket noen av deres front-end kundeplattformer. Alle systemene som er rammet av angrepet har imidlertid blitt aktivt slått av for ytterligere sikkerhetsvurderinger.

Trond Straume, administrerende direktør i Volue. Foto: Powel

– Vår prioritet er å sikre sikker og uavbrutt drift for våre kunder. Vår kortsiktige produksjonskapasitet vil bli påvirket de neste dagene. Det er likevel for tidlig å indikere den operasjonelle og økonomiske virkningen, samt tidspunktet for å løse situasjonen. Volue gjør sitt ytterste for å begrense innvirkningen på kundene våre og vil kontinuerlig tilby oppdateringer, sa administrerende direktør i Volue, Trond Straume, tidligere onsdag kveld.

Nå jobber selskapet med eksterne sikkerhetskonsulenter for å håndtere hendelsen og ytterligere sikkerhetstiltak vil bli implementert, ifølge selskapets siste oppdatering.