I en melding fra kommunikasjonsbyrået Gambit H+K i dag, heter det at de har rekruttert kommunikasjonssjef Peter Schwarz fra det Stavanger-baserte energikonsernet Lyse. Ansettelsen gjør de fordi de ønsker å bli bedre på bærekraft i regionen.

– Næringslivet i Stavanger er på full fart inn i en ny tid. Myndigheter, kunder og samarbeidspartnere stiller nye krav til bedrifters bærekraft. I tillegg ønsker flere å ta steget fra olje og gass til fornybar. Begge deler krever oppdatert kunnskap og strategisk bruk av intern- og eksternkommunikasjon, sier Henrik Arnestad Salthe, leder for Gambit H+K i Stavanger, i meldingen.

– Ble du lei av å jobbe i energibransjen?

– Absolutt ikke! Jeg har vært så heldig å være del av Lyse, som er et utrolig spennende konsern. Men jeg ønsket å være del av et større kommunikasjonsmiljø. Det får jeg være i Gambit, sier Peter Schwarz til Europower.

Bakgrunn fra både olje og fornybart

Schwartz har i tillegg til tre års erfaring fra Lyse, også erfaring fra i olje- og gasselskapet Wintershall.

– Jeg gleder meg til å bruke både det jeg har lært i olje og gass, og det jeg har lært i fornybart, og bruke det i møte med mange av de kundene jeg ser i Stavangerregionen. Mange snakker om omstillingen som kommer, men omstillingen er i full gang, i alle fall her i Stavanger og i Rogaland.

Det er to ting han kommer til å savne når han snart forlater Lyse;

– Lyse er et stort konsern med mye som skjer, så jeg kommer nok til å savne litt å være midt i smørøyet. Jeg har mange dyktige kolleger i Lyse, det er nok dem jeg kommer til å savne aller mest, sier Schwarz.

Han starter i den nye jobben i slutten av september.