De som besøker Gullviks Havsbad i perioden 5. juli til 8. august i år skal raskt kunne lade sine elbiler via dette batterilageret.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Vattenfall, Örnsköldsviks kommune, luftfartsenheten LFV, Örnsköldsvik Airport og Höga Kusten Destinationsutveckling AB.

Belaster ikke strømnettet

– Tjenesten der vi leverer et mobilt batterilager innebærer at man kan lade mange kjøretøy samtidig uten å belaste strømnettet unødig, sier Torbjörn Johansson, sjef for Vattenfall Network Solutions, en pressemelding.

Kommunen hvor, Gullviks Havsbad ligger, er godt besøkt spesielt om sommeren. I fjor var det elbiler som ikke kunne lade fordi de nærmere 60 ladestasjonene i kommunen ikke var nok. Johansson trekker fram at det å kunne tilby lading av åtte kjøretøy samtidig, ved campingen og friluftsområdet rundt, tas positivt imot. Det mobile batterilageret er på 675 kWh.

Mål om fossilfri flyplass

– Vi har ett ambisiøst mål i Örnsköldsvik, som betyr at vi skal være klimanøytrale og energieffektive i 2030, sier kommunalråd Per Nylén i Örnsköldsviks kommune i meldingen.

Siden februar har LFV og Vattenfall har også siden februar hatt et forskningssamarbeid sammen med vid flyplassen i Örnsköldsvik hvor målet er å utvikle fossilfrie flyplasser.