Maier får tittelen konserndirektør produksjon (EVP Manufacturing) og blir en del av toppledelsen i selskapet som ble startet i mai i fjor

Han har tidligere jobbet i som kvalitetsdirektør i Samsung, hvor han har utviklet flere batterifabrikker og produksjonslinjer samt sørget for en såkalt «Tier 1»-klassifisering. Det betyr godkjenning som leverandør av batterier til bilindustrien verden over.

– Unikt økosystem

–Jeg ser fram til å bli med å bygge opp Morrow, da jeg deler visjonen til gründerne om å utvikle og produsere de mest bærekraftige batterier i verden, sier han i en melding.

Maier mener måten Morrow Batteries bygger et helt økosystem rundt batterikjeden er unik.

Den nye Morrow-lederen har en MBA fra IMD i Sveits og en doktorgrad i maskinteknikk fra University of Sunderland.

Som McKinsey-konsulent har han også utviklet markedsstrategier for bilprodusenter i Kina og Korea.

Agder Energi, Gjelsten og Bellona

Det var i mai i fjor at selskapet Morrow Batteries ble lansert av Agder Energi og Bjørn Rune Gjelstens NOAH AS. Initiativet kom opprinnelig fra Frederic Hauge og Bellona, som har jobbet med teknologien og utvikling av selskapet siden 2015. Sintef, Innovasjon Norge, Eydeklyngen og ulike råmaterialleverandører er blant samarbeidspartnerne i prosjektet.

Det var stor interesse for å huse den nye fabrikken og fire aktører var med i finalerundene. På lille julaften i fjor ble det kjent at Eyde Energipark i Arendal trakk det lengste strået. Første byggetrinn vil etter planen starte i 2023.