Det viser morgendagens timepriser fra Nord Pool.

I Sør-Norge blir prisen under 4 øre fra klokka 02.00. Så faller den videre, og når bunnen med en pris på under 1 øre mellom klokka 08.00 og 09.00. I den timen er faktisk prisene i Sør-Norge enda lavere enn i Midt-Norge og Nord-Norge.

En strømpris på under 1 øre vil bety at en vanlig forbruker betaler rundt 50 øre/kWh, med nettleie og avgifter. Regnestykket vil variere litt ut fra hvilket nivå nettleia ligger på.

</p><div style="width:100%!;margin-top:4px!important;text-align:right!important;"><a class="flourish-credit" href="https://public.flourish.studio/visualisation/10144188/?utm_source=embed&amp;utm_campaign=visualisation/10144188" target="_top" style="text-decoration:none!important"><img alt="Made with Flourish" src="https://public.flourish.studio/resources/made_with_flourish.svg" style="width:105px!important;height:16px!important;border:none!important;margin:0!important;" /></a></div><p>De lave prisene gjelder fram til og med klokka 17. Deretter stiger prisene raskt i Sør-Norge, og når 1,40 kr/kWh klokka 21 lørdag kveld. Som grafikken viser, stiger prisene i takt med nivået i SE3, som omfatter Stockholm og Göteborg. </p><p class="subhead" data-element-type="subhead" data-element-label="Body subhead">Nesten ukjent prisnivå</p><p>Vi må tilbake til 3. oktober i fjor for å finne lavere timepriser enn morgendagens for Sør-Norge. Det var 3. oktober, da NO1 (Sørøst-Norge) og NO2 (Sørvest-Norge) begge hadde negative priser i to timer mellom klokka 04 og 06, og omtrent nullpris i de to timene etter det. </p><p>Til sammen var det bare 18 timer i fjor med en strømpris før nettleie og avgifter på under 1 øre, ifølge statistikken til Nord Pool.</p><p class="dp-plugin-element dn-related-article-container article-container" lantern-rel-id="2-1-1225389" lantern-type="news" lantern-rel-source="drpublish" lantern-source-id="1225389" data-native-source-id="" id="plugin-element-8eabea9bbba0e" contenteditable="false"><a data-dp-editable-type="textfield" data-dp-editable-name="Title" href="#">Strømmarkedet på tre minutter: Krigspris på råvarer og stram kraftsituasjon i sør</a></p><p>På Vestlandet er prisene de laveste siden det helt spesielle strømåret 2020. Vi må helt tilbake til 21. november 2020 for å finne lavere timepris for NO5, enn det blir i morgen. </p><p>Døgnprisen blir på knapt 35 øre/kWh i Sør-Norge. Det er tredje dagen på rad at strømprisen er så lav i Sør-Norge, at den faktisk har falt under grensen for hva som utløser strømstøtte. Tilskuddet skal beregnes ut fra gjennomsnittlig spotpris for måneden, og nivået tidligere i mai har vært så høyt at det blir strømstøtte til husholdninger og enkelte andre også for mai.</p><p class="subhead" data-element-type="subhead" data-element-label="Body subhead">Laveste siden 2020 i nord</p><p>I Midt-Norge og Nord-Norge blir døgnprisen faktisk under 5 øre/kWh lørdag, siden timeprisene lørdag kveld holder seg lave. Vi må tilbake til de to siste ukene i november 2020 for å finne lavere døgnpris i områdene NO3 og NO4, viser tallene fra Nord Pool.</p>