I en børsmelding heter det at de to sammen skal utvikle store hydrogenprosjekter.

Nel er kjent for sine fyllestasjoner basert på hydrogen både i Norge og andre land. Selskapet har vært børsnotert lenge og blitt regnet som en mulig grønn boble.

Selskapet figurer ofte på topplisten over de mest omsatte aksjene, og kursen svinger mye. I øyeblikket er Nel verdsatt til rundt 37 milliarder kroner uten at selskapet de siste årene har levert overskudd, selv om inntektene gradvis har økt.

I fjor var omsetningen på 652 millioner kroner, med et driftsresultat på minus 415 millioner kroner.

– Vil styrke konkurransekraften

– Vi er glade for å kunngjøre dette samarbeidet med Aibel, som har lang erfaring i levere store komplekse prosjekter i ulike næringer, sier Nel-sjef Jon André Løkke i meldingen. Han mener avtalen vil styrke selskapets konkurransekraft,

Aibel er serviceselskap innen olje, gass og havvind, som har 4000 ansatte i Norge og Sørøst-Asia - med egne verft i Haugesund og i Thailand.

– Avtalen med Nel markerer en viktig milepæl for Aibel og representerer enda et strategisk skritt i vår pågående forretningsforvandling mot fornybar energi. Sammen med Nel ser vi mange nye forretningsmuligheter, sier Aibels konsernsjef Mads Andersen.