EAM Solar sendte tirsdag kveld ut en børsmelding hvor det kommer fram at selskapet har gått til privat straffesak mot Enovos Luxembourg SA hos Oslo tingrett.

Selskapet hevder å ha gått på betydelige tap som følge av grov svindel i perioden 2014 til 2020. Selskapet viser til paragraf 402 i straffeloven. EAM Solar melder at selskapet også vil anke en dom fra en domstol i Milano, som ble kjent i april i år.

Skulle kjøpe solparker og investere i grønn økonomi

Bakgrunnen er en investering i italiensk solenergi for sju år siden, som har utviklet seg til et mareritt både for EAM Solar og flere norske investorer.

Dagens Næringsliv har gjennom flere artikler fortalt historien om den tidligere analytikeren Viktor E. Jakobsen og EAM Solar som fikk penger av flere rike norske familier til kjøpe solparker i Europa og investere i den grønne økonomien.

Men like etter at EAM Solar kjøpte 41 solkraftverk i Italia mente selskapet seg utsatt for svindel. Siden den gang har selskapet og Jacobsen kjempet en beinhard kamp mot selgerne i retten.

Mener seg utsatt for investorbedrageri

Og nå går EAM Solar til privat straffesak mot det luxemburgske selskapet Enovos. EAM Solar mener å ha vært usatt for storstilt investorbedrageri der det norske selskapet kan ha tapt milliardbeløp.

Dette kommer i kjølvannet av en rekke rettsprosesser i Italia.

– Det er et juridisk faktum at to personer er dømt for subsidiesvindel mot den italienske staten i denne saken, sier EAM Solars administrerende direktør Viktor E. Jakobsen til DN.

De to han refererer til ble dømt i tilståelsessaker i 2016.