I helga ble det valgt nytt styre i Motvind Norge. Etter tre år som styreleder går Eivind Salen over i en annen rolle i organisasjonen som kjemper mot vindkraft. Ny leder er Hildegunn Hervik Flengstad fra Hervik i Rogaland. I rollen som nestleder fortsetter John Sveinung Fiskvik.

– Hva er det viktigste å ta tak i for deg og Motvind Norge nå?

– Det er så mange viktige saker! Men mitt hovedfokus akkurat nå er å stoppe videre utbygging av vindkraft på land. Så er det vindkraftens betydning for folkehelsen. Det er ikke tatt hensyn til så langt, sier Flengstad til Europower.

Som eksempel på vindkraftens konsekvens for folkehelsen nevner hun støyproblematikk.

– Jeg er selv en berørt nabo, så jeg vet hva det vil si å våkne av denne støyen.

– Det er en kunnskapsmangel

I forrige uke fortalte den relativt ferske olje- og energiministeren Terje Aasland til Europower at arbeidet med nye vindkraft-konsesjoner kan starte om et år. Det er ikke Flengstad spesielt begeistret for.

– Jeg tenker at han ikke har all kunnskapen som han trenger ennå - som olje- og energiminister, svarer hun.

Men også i kommunene ønsker Motvind å drive med opplysningsarbeid.

– Det er en kunnskapsmangel – en mangel på rett fagkompetanse som sitter i kommunestyrene. Så det trengs fagkunnskap. Mange kommuner lokkes med penger for vindkraftprosjekter, og da er det fristende for mange å si ja. Men da har de ikke tatt i betraktningen mulige konsekvenser for naturen og folkehelsen.

Til daglig jobber Flengstad ved en barne- og ungdomsskole i Tysvær.

Totalt består styret av åtte valgte representanter, og det er også tre vararepresentanter til styret.