4. august: Forsiktig korona-åpning av kontorene i kraftbransjen

Kraftselskapene opprettholder koronatiltakene etter sommerferien, men åpner kontorene delvis. Nå er vanlig praksis frivillig hjemmekontor.

30. juli: Nok en bunnrekord for strømprisen

I juni var kraftprisen historisk lav. Det varte ikke lenge. Endelige tall for juli viser at kraftprisen ble enda lavere denne måneden. I Sør-Norge falt prisen med 95 prosent fra i fjor.

29. juli: Rekordhøy krafteksport forrige uke

Økt overføringskapasitet og fortsatt lavere kraftpris i Norge enn i resten av Norden og på kontinentet, bidro til at eksporten kom opp i nivåer vi ikke har hatt siden sommeren 2012 og 2016.

17. juli: Fjordkraft kjøper strømkundene i Innlandskraft for 1,4 milliarder

Eierne av strømleverandørene Gudbrandsdal Energi og Eidsiva Marked har inngått avtale med Fjordkraft om salg av sine sluttbrukerselskap med totalt 239 000 strømkunder.

17. juli: Underskudd for Statkraft

Ekstremt lave kraftpriser har bidratt til et negativt underliggende driftsresultat på 100 millioner kroner i andre kvartal for Statkraft. For første halvår er underskuddet etter skatt på nær 1,4 milliarder kroner.

7. juli: Normalproduksjonen i Norge er nå 153,2 TWh

I et svar til stortingsrepresentant Terje Helleland (Frp), opplyser olje- og energiminister Tina Bru at normalproduksjonen i Norge i 2020 er oppjustert til 153,2 TWh.

5. juli: For første gang negativ strømpris i Norge

Aldri tidligere har vi hatt negativ strømpris her i landet. Det får vi tidlig mandag morgen i Sør-Norge. Strømprisen i Norge har stadig falt til nye bunnivå og utviklingen fortsetter inn i juli.

4. juli: Gigantene støtter de små i kampen mot funksjonelt skille

Både Statkraft og Hydro mener at de minste nettselskapene bør få unntak fra funksjonelt skille. Selskap som Agder Energi, Glitre og Eidsiva insisterer derimot på at ingen skal slippe unna.

1. juli: Nye krav til funksjonelt skille

Regjeringen har lagt frem de endelige forskriftene for funksjonelt skille. De løser opp på noen krav, men strammer inn på andre.

19. juni: ALLE vindkraftkonsesjoner skal gjennomgås på nytt

Stortinget vedtar i dag at regjeringen skal gjennomgå alle eksisterende vindkraftkonsesjoner for mulige feil, og eventuelt trekke tilbake tidligere vedtak. Ingen konsesjoner vil få forlenget byggefrist etter 2021.