I dag kunne regiondirektør for NHO Trøndelag Tord Lien melde at han har sagt opp jobben han har hatt de siste 5,5 årene. Etter nyttår starter han som konserndirektør for kommunikasjon og samfunn i Aneo, som er resultatet av en sammenslåing av Trønderenergi og energifondet Hitech Vision. Denne fusjonen ble kjent i vår.

Til Europower bekrefter Lien at han bytter jobb.

– Jeg har vært en privilegert og tror vel at jeg er en fortsatt ung mann med litt erfaring. Og jeg har fått jobbe med ting jeg har trodd på i hele mitt voksne liv. Det gjorde jeg da jeg kom på Stortinget som 30-åring og det har jeg fått gjort i NHO. I tillegg til mye annet i NHO, har jeg fått jobbe med bærekraft både regionalt og nasjonalt, sier han.

– Blir det trist å forlate NHO?

– Jeg tror at det å bite seg fast i en stilling som dette, må man være forsiktig med. Jeg har hele tiden stortrives og gledet meg til å gå på jobb. Jeg har gått på jobb og trodd på at det jeg gjør, gjør en forskjell, sier han.

– Naturlig å si ja

Aneo er altså et «nytt» fornybarselskap som har 250 ansatte fra Trønderenergi. Her skal fokus være fornybar energiproduksjon, elektrifisering og energieffektivisering, mens «gamle» Trønderenergi blir en rendyrket operatør av vannkraft.

Lien skal altså få ansvar for kommunikasjonen i Aneo fra 1. januar 2023.

– Jeg er nok godt over gjennomsnittlig engasjert og interessert i kraft, omstilling og energi. Da det tilbudet kom, var det naturlig å si ja til det. Det er et stort prosjekt som jeg har stor tro på og har lyst til å bidra til. Nå gleder jeg meg til å jobbe med svært kompetente folk i Aneo, og håper jeg kan gjøre et bidrag til at energiomstillingen lar seg gjennomføre.

– Det er vel en nokså stor jobb å kommunisere om kraft om dagen. Hva tenker du om det?

– Vi står oppe i det som jeg vil si er en ekstraordinær situasjon sør for Dovre. Det er en ekstraordinær og akutt situasjon – som jeg håper vil bidra til å styrke bevisstheten om at vi trenger mer kraft, sier Lien.

Men han minner om én ting;

– Krisen var her lenge før prisene begynte å stige. Det folk ikke peker på, er at man skal redusere utslippene av klimagasser med over 50 prosent ferm til 2030. På den tiden skal fornybarandelen opp med en andel som tilsvarer halvparten av det vi har brukt 130 år å bygge ut. Vi har en enorm jobb å gjøre – en jobb vi ikke vil klare innen 2030. Nå må vi legge oss frempå, ikke bakpå. Det er den jobben vi må gå i gang med.

I Trønderenergi er det i dag Stig Tore Laugen som har stillingen som konserndirektør for kommunikasjon og samfunn. På spørsmål fra Europower hva som skjer med denne stillingen, svarer konsernsjef Ståle Gjersvold;

– Stig Tore Laugen vil bli med over til Aneo og han vil jobbe i samme avdeling som Lien får ansvar for. Hans arbeidsområde vil være det samme som i dag, sier han.