Like før sommeren ble det kjent at konsernene Tafjord, SFE, Tussa og Sognekraft har slått sammen strømsalgselskapene sine i et nystartet selskap med navnet Wattn. Nå melder selskapet i en melding at de har foretatt to nyansettelser. 1. september begynte Thomas Fossum og Christian Aasebø i selskapet som henholdsvis Chief Digital Officer - CDO og leder for produkt og tjenester.

Fossum har i flere år jobbet med digitalisering i konsulentselskapet Avento, i en stilling som løsningsarkitekt og rådgiver.

– Strømmarkedet er i dag preget av et økende antall aktører, teknisk disrupsjon og fokus på pris. I tillegg til å levere konkurransedyktige strømprodukt vil Wattn også tilby relevante tjenester som gir merverdi for kunden, sier han til Europower.

– Hva gleder du deg til i den nye jobben?

– Jeg gleder meg veldig til å lede arbeidet med å levere markedsledende digitale tjenester som gjør hverdagen til våre kundere enklere og mer sytalaus, sier Fossum.

Ny leder for produkt og tjenester, Christian Aasebø har de siste årene jobbet med å bygge opp grunderbedriften Elis til å bli en softwareleverandør. Når Europower spør hvilke utfordringer strømselskaper som Wattn står overfor nå, svarer han;

– Den store utfordringen til kraftselskapene i dag er å holde tritt med den raske utviklingen i markedet, og hvordan de kan utnytte alle de teknologiske mulighetene innenfor elbil, solcelle, strømstyring med mere. Her har Wattn en veldig spennende teknologisatsning som kundene i markedet vil få stor glede av, tror han.

I meldingen fra selskapet opplyses det at det er 50 ansatte i selskapet – fordelt på kontorer i Ålesund, Sandane, Førde, Florø, Ørsta og Vik i Sogn. Eierbrøken av selskapet er slik; Tafjord eier 38,07 prosent, Tussa eier 19,03 prosent og Sognekraft eier 15,40 prosent. Endelig lansering av selskapet skal skje i løpet av høsten.