Denne uken starter Vibeke Strømme i jobben som administrerende direktør i Nettpartner. Hun har bakgrunn fra sentrale lederroller i selskaper som Kiwa Norge, Mesta, Viken Energinett og Hafslund, i tillegg til styreposisjoner i blant annet Otera, Revus Energy, Multiconsult og Goodtech.

– Nettpartner har hatt en fantastisk utvikling. Det er med stort engasjement jeg har tatt på meg oppgaven med å utvikle selskapet videre, og bidra til at Nettpartner tar en sterk posisjon i det grønne skiftet. Ved å ta i bruk nye teknologiske løsninger vil vi kunne levere effektive og fremtidsrettede tjenester til våre kunder. For å lykkes med dette er det viktig at vi utvikler og tiltrekker oss den kompetansen som gjør denne reisen mulig, sier Strømme til Europower.

– Hva tenker du om kvinneandelen på på toppledernivå i kraftbransjen?

– Dette er en veldig mannsdominert bransje med få kvinner på toppledernivå. Jeg håper at min rolle kan inspirere flere kvinner til å søke seg til bransjen, og at flere ønsker å ta på seg lederverv, sier hun.

Hun overtar etter Arild Borgersen, som har ledet selskapet i snart 20 år. Ifølge en pressemelding fra selskapet har Borgersen blitt enig med styret om avløsning.

– Jeg har hatt en utrolig fin reise i Nettpartner. Fra å være 50 er vi nå rundt 500 ansatte som står for en omsetning på vel 1,3 milliarder kroner og levere positive resultater. Det er naturlig med et skifte av leder nå, sier Borgersen i meldingen.