Hos Statnett er Mai Lawson Oldgard ansatt som ny direktør for bærekraft. Hun kommer sist fra jobben som konserndirektør for organisasjon og bærekraft i Mesta – en jobb hun har hatt i rundt 2,5 år. Tidligere har hun jobbet 13 år i Telenor Group som bærekraftsansvarlig der.

Til Europower sier Oldgard at hun gleder seg til å starte i den nye jobben i mai.

– Energisikkerhet og energiomstilling er viktigere nå enn noen gang. Jeg startet faktisk arbeidslivet med å jobbe med energi i Econ og PA Consulting Group. Det er mange år siden og mye har skjedd siden den tid. Rollen som Statnett har som en drivkraft for nullutslipp ved å legge til rette for elektrifisering, er motiverende. Det skal bli kjempespennende å være med på, sier hun.

– Hva tar du med deg fra de tidligere jobbene dine i Telenor og Mesta til Statnett?

– Jeg har lang ledererfaring der jeg vært med på å bygge opp bærekraftansvar og integrere det i konsernet. Tematisk har jeg jobbet bredt med bærekraft – for eksempel i Mesta både med utslipp, men også det å ta vare på naturen rundt. Det er relevant for Statnett.

– Må sikre strømforsyning og nettet

Spurt om hva de største utfordringene på bærekraftsområdet for Statnett er fremover, svarer hun;

– Det er jo litt tidlig å si, men jeg tenker blant annet på det overordnede strategiske - som en drivkraft for å kutte utslipp. Hvordan gjør vi det på en bærekraftig måte? Samtidig må vi sikre strømforsyning og nettet, og også ha fokus på de sosiale dimensjonene ved bærekraft, avslutter hun.

Oldgard ansettes i en nyopprettet stilling, og fungerende konserndirektør for Mennesker & Bærekraft i Statnett, Bente Monica Haaland, sier i en melding at dette innebærer en økt satsing på bærekraft.

– Mai Lawson Oldgard er en erfaren leder, og hennes egenskaper er verdifulle når vi nå skal løfte Statnetts arbeid og satsing på bærekraft i tråd med vår strategi, sier Haaland.

I februar i år kunne Europower melde at Anne Flagstad er ansatt i en stilling som konserndirektør for Mennesker og Bærekraft i Statnett- som også har erfaring fra Telenor.