Etter 16 år i kommunikasjonsavdelingen til Statnett, melder nå Gunnar Romsaas overgang til kommunikasjonsbransjen og PR-byrået Zynk – hvor han starter som seniorrådgiver. Det skriver nettavisen Kom24.

– Jeg har hatt 16 utviklende, varierte og fine år i Statnett, der jeg har lært mye om energisektoren og ikke minst vært med på å legge til rette for energiomleggingen som er på vei, sier han til Euorpower om tiden i Statnett.

– Betyr dette at du er lei energibransjen?

– I Zynk får jeg jobbe videre med temaer jeg brenner for, der omstilling til fornybarsamfunnet, fornybar energi og utviklingen av nye og grønne verdikjeder er både stort og viktig. Ved å bytte til Zynk får jeg med andre ord fortsatt jobbe med energi, og med en enda større bredde i virkemidlene som må til for at vi skal lykkes i omstillingen, sier han.

I Statnett har han blant annet jobbet med selskapskommunikasjon, employer branding, internkommunikasjon, mediehåndtering og kriseberedskap.

Utelukker ikke flere rekrutteringer fra energibransjen

På spørsmål om hvor viktig det er å være god på kraft og energi for et byrå som Zynk, svarer daglig leder og partner Guri Størvold at de har mange kunder innenfor fornybar energi, olje/gass og grønn industri.

Gunnar Romsaas og Guri Størvold. Foto: Zynk

– Kundene våre trenger dyktige, erfarne rådgivere som kan både bransjen og kommunikasjonsfaget – i tillegg til å forstå topplederperspektivet. Det skjer enormt mye i skjæringspunktet energi og grønn industri om dagen og omstillingshastigheten er stor, så vi bygger opp kompetanse på feltet både internt og gjennom rekruttering.

Vi har bare de siste månedene rekruttert fra blant annet Statkraft, Finansdepartementet og fra politikken, sier hun til Europower.

– Planlegger dere å hente flere folk fra energibransjen fremover?

– Jeg vil ikke utelukke at vi rekrutterer flere fra bransjen. Vi bruker mye tid på å lete etter dyktige rådgivere, sier hun.

Romsaas startet i sin nye jobb 1. desember.