Markus Rauramo er fra 1. juli ny konsernsjef i energigiganten Fortum, som har virksomhet i 40 land, herunder Norge. Rauramo har vært ansatt i ulike lederstillinger i Fortum i åtte år og kommer nå fra stillingen som finansdirektør.

Han har sammen med dagens konsernsjef Pekka Lundmark blant annet hatt en sentral rolle i oppkjøpet av Uniper. Rauramo har tidligere jobbet for Stora Enso, og spilt en nøkkelrolle i restruktureringen av det finske energiselskapet.

Vil påskynde transformasjonen

– Jeg er entusiastisk og stolt over å ta over ansvaret med å lede selskapet i den kritiske fasen vi nå befinner oss i, sier han i en pressemelding og mener Fortum og Uniper har det som skal til for å kunne fortsette og påskynde energitransformasjonen.

– Fremover vil vi ha en mer fokusert selskapsportefølje, være mer selektive når det gjelder strategiske investeringer samtidig som vi sikrer konsernets finansielle styrke, sier den nye sjefen som også mener selskapets posisjon som den tredje største produsenten av CO2-fri elektrisitet i Europa har en solid plattform å bygge på.

Inkludert datterselskapet Uniper har Fortum 19000 ansatte og en omsetning på 69 milliarder Euro.