Oscar Brown har mer enn 30 års erfaring fra energibransjen, og kommer fra stillingen som direktør for strategi i Occidental Petroleum Corporation. Før det har han jobbet med finans og investeringer hos blant andre CS First Boston, Lehman Brothers, Barclays Capital og Bank of America Merrill Lynch.

Han vil tre inn i ledelsen i Freyr og rapportere til direktør Tom Einar Jensen, som i fjor sommer ringte med børsbjellen på verdens største børs, NYSE (New York Stock Exchange).

– Vi er glade for å ønske Oscar velkommen til Freyrs ledergruppe. Når vi forbereder oss på å gjennomføre vår strategiske plan for å etablere ren batteriproduksjon i gigaskala i Norge, USA og Finland, vil Oscars dype innsikt i kapitalmarkeder og bransjeerfaring være uvurderlig i den neste fasen i Freyrs utvikling, sier Jensen i en pressemelding.

Geografisk ekspansjon

Gründer og styreleder Torstein Dale Sjøtveit påpeker at Freyrs planer for geografisk ekspansjon og vekst langs batteriverdikjeden vil kreve betydelig finansiering, og at Browns erfaring på dette feltet derfor vil bli svært viktig.

– Jeg gleder meg til å bli med Freyr på et så dynamisk tidspunkt i batteriindustrien. Jeg ser frem til å samarbeide med teamet vårt for å forme Freyrs kapitalbase og den strategiske posisjoneringen, sier Brown i meldingen.

I forbindelse med Browns ansettelse som konserndirektør innen finans vil dagens finansdirektør, Steffen Føreid, fratre sin stilling ved avslutningen av første kvartal 2022.