I konsernledelsen har Glitre Energi nå ansatt Håkon Levy (41) i stillingen som økonomidirektør (CFO) på permanent basis. Han har vært konstituert i stillingen.

Til Europower sier Levy at denne jobben var naturlig skritt videre i konsernet for ham.

– Glitre Energi er et spennende selskap med gode muligheter. Her er det en sterk kultur og jeg trives kjempegodt. Det var en naturlig utvikling for meg der jeg tar et økt lederansvar. Det gir mulighet til å påvirke og bidra til selskapets videre utvikling. Jeg er svært motivert til å ta over den rollen, sier han.

Jobbet med Agder-fusjonen

Han har jobbet i konsernet i ni år og før han ble konstituert i stillingen han nå får på permanent basis, var han finanssjef i konsernet.

– Jeg jobbet som finanssjef med ansvar for finansiering, risikostyring og eierskapsoppfølging. I tillegg har jeg jobbet mye med ulike strategiske prosjekter på tvers av konsernet, og en viss fusjonsprosess som ennå ikke er avklart..., sier han – og bekrefter at han sikter til fusjonssamtalene mellom Glitre Energi og Agder Energi.

– Kraftbransjen er jo en bransje med mye oppmerksomhet, hva tenker du om det?

– Det trives jeg veldig godt med det. Det er en spennende bransje som står i en brytningstid og som har fått et økt fokus som følge av de svært høye kraftprisene. Bransjen skal både levere til økt elektrifisering og delta i det grønne skiftet. Samtidig er det behov for økt digitalisering og effektivisering i bransjen – både på et operasjonelt og strukturelt nivå. Det er én av årsakene til at vi jobber med Agder Energi-fusjonen. Når det er sagt, er det helt åpenbart at den markedsmessige situasjonen skaper utfordringer, både for privatpersoner og bedrifter, og vi forsøker derfor å bistå og veilede våre kunder for å hjelpe der vi kan, sier han.

– Kjenner konsernet godt

Konsernsjef Pål Skjæggestad i Glitre Energi sier i en pressemelding at han tror Levy vil sikre kontinuitet og stabilitet i en viktig fase for konsernet.

– Hele organisasjonen har lært Håkon å kjenne som en grundig og faglig dyktig finanssjef. Han kjenner konsernet svært godt gjennom tett samarbeid med avtroppende CFO de siste ni årene, sier han.

Det er Margrethe Smith som hadde stillingen som økonomidirektør tidligere, hun er ansatt som ny økonomidirektør i Statnett.