Som Europower kunne melde tidligere i høst, forlater Bendik Solum Whist Energi Norge og – dermed også jobben som programleder i «Fornybaren». I 2,5 år har Whist ledet de ukentlige podkastsendingene om fornybar energi sammen med Aslak Øverås. Da nyheten om at Whist forlater bransjen for å bli bransjedirektør for dagligvare i Hovedorganisasjonen Virke, startet samtidig jakten på hans etterfølger som programleder.

Nå er det klart at det blir Robert Kippe som overtar jobben i den populære podkasten. Kippe er prosjektleder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norwea.

– Hvordan blir det å få Robert Kippe som ny makker?

– Vi klarer ikke å klone Bendik, men jeg tror det blir en veldig fin løsning. Robert er en våken og morsom fyr, og han har politisk erfaring som vi får stor glede av i Fornybaren. Bendik og jeg har brukt 2,5 år på å finne vår oppskrift, så Robert og jeg må nok bruke litt tid på å finne tonen, sier Aslak Øverås til Europower.

– Hva blir forskjellen på sendingene, tror du?

– Det blir nok færre ordspill! Og om det er et tap eller en glede for lytterne, skal ikke jeg vurdere … Men vi skal prøve å holde en munter tone og god balanse mellom det faglige og uformelle, sier han.

Det er Rober Kippe i Norwea (midten) som blir makkeren til Aslak Øverås (til v) som programleder av Fornybaren. Bendik Solum Whist (til h) forlater både Energi Norge og programlederjobben denne uken. Foto: Sezer Subasi/Energi Norge

– Gleder seg som en unge til julaften

Tirsdag går Bendik Solum Whists siste sending på luften – og dette er også første sending der Kippe er med. Det er altså en trio som leder morgendagens sending.

– I morgen er Robert med i sendingen sammen med Bendik og meg, også er Robert og jeg helt overlatt til oss selv fra neste uke.

Kippe har allerede vært «vikar» i podkasten én gang tidligere i høst, og avslører overfor Europower at det ga mersmak.

– Jeg gleder meg som en unge til julaften! Alt som går på strøm er kult, så det å få lage en podkast om fornybar energi, blir vanvittig moro. Vi har en lang liste med gode tips til temaer og gjester vi kan invitere.

– Hvordan blir det å fylle plassen etter Bendik?

– Bendik har gjort en fantastisk jobb med Fornybaren, så jeg får jo skjelven av å tenke på mindre enn det. Jeg roer meg med at det er alle de gode gjestene som bærer podkasten, i tillegg til at Aslak Øverås fortsetter.

I likhet med Øverås, signaliserer Kippe at det er duket for færre ordspill i sendingene fremover.

– Det blir mye mer dialekt, færre ordspill og mindre rim. Ellers er planen å holde fast på oppskriften som er brukt frem til nå. Det siste inkluderer noen dårlige vitser innimellom, bare for å ha advart mot det, sier han.

Whist vil kunne høres igjen

Men tirsdagens sending er ikke aller siste sjanse til å høre stemmen til Whist i podkasten, kan Øverås avsløre.

– Bendik og jeg har spilt inn litt materiale litt som ligger i «kjøleskapet», så det kommer nok til å dukke opp noen snutter der han er med, innimellom.

I tillegg ble det også gjort opptak av en live-sending som gikk av stabelen under Zerokonferansen forrige uke. Denne episoden vil bli sendt før jul en gang.