Tore Langset er ansatt som direktør for Reguleringsmyndighetene for energi i NVE (RME). Han rykker opp fra jobben som seksjonssjef i seksjon for økonomisk regulering, men har ledet RME siden juni, da Ove Flataker valgte å tre tilbake på grunn av helsemessige årsaker.

Til Europower sier Langset at han gleder seg til å ta fatt på den nye jobben.

– RME er del av et kjempespennende fagfelt som står overfor mange utfordringer og muligheter. Blant annet skal RME bidra til å videreutvikle det nordiske og europeiske kraftmarkedet – hvor det skjer mye endringer om dagen. Kraftsystemet er under sterk endring som en følge av elektrifiseringen, sier han.

– Hva tenker du er viktigst å ta tak i nå som du starter i jobben?

– Det er så mange områder der hver brikke er viktig! Vi skal implementere en rekke reguleringer knyttet til det nordiske og europeiske kraftmarkedet. Der skjer det mange endringer for tiden som vi må være med på. Nasjonalt er det viktig at vi utnytter kraftsystemet effektivt slik at den pågående elektrifiseringen ikke blir dyrere enn nødvendig. Da er det viktig å få implementert regelverket knyttet til ny nettleiemodell på en god måte. Det er også viktig å få utviklet markeder for fleksibilitet, og digitalisert bransjen slik at nettet blir utnyttet så godt som mulig, og tilknyttet så mange kunder som mulig. Vi trenger også å utvikle økonomiske reguleringsmodeller som henger med i tiden – mer avanserte modeller, sier han.

Og legger til et siste element;

– Et siste område som er viktig å ta tak i, er sluttbrukermarkedet for strøm. Det er viktig å gjøre det lettere for forbrukerne å gjøre godt informerte valg, sier han.

Langset er utdannet Cand. Oceon fra Universitetet i Oslo og har jobbet i NVE i ulike roller siden 1996.

– Et hav av faglig interessante og meningsfulle oppgaver, og en fin gjeng med dyktige og greie kolleger, gjør det til et privilegium å være leder for RME. Men det er en krevende jobb og en kronisk sykdom gjør at jeg ikke lengre har den energien og kraften som trengs. Derfor er det tid for å gå over i en mer tilbaketrukket og faglig rolle, uttalte Flataker på NVEs egne hjemmesider i juni.

– Tore har lang erfaring og en svært omfattende kunnskap om RMEs ansvarsområder. Han er en trygg og erfaren leder som kjenner RME og NVE godt, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund i en melding.