I konsernet Haugaland Kraft overtar Stein Inge Morisbak jobben som leder for Haugaland Kraft Energi AS. Han overtar etter John Harald Jakobsen, som fortsetter i selskapet som seniorrådgiver. Samtidig blir avdeling for utvikling og digitalisering integrert i Haugaland Kraft Energi. Det kommer frem i en pressemelding fra konsernet.

Morisbak har jobbet fire år som direktør for utvikling og digitalisering i Haugaland Kraft. Han har bakgrunn som programmerer og har drevet med utvikling av IT-systemer med fokus på innovasjon og disrupsjon, og har også erfaring fra konsulentselskapet Bekk.

– Energiselskapenes rolle er i endring. Fra å selge strøm vil vi i økende grad se utvikling av nye innovative tjenester og samarbeidskonstellasjoner som gir grobunn for helt nye kundeopplevelser og forretningsmodeller. Kundene forventer løsninger som gjør det enkelt å være kunde. Teknologi og automatiserte tjenester som ikke griper for mye inn i kundens hverdag og som bidrar til å spare strøm og styre energibruken smart, sier Morisbak i meldingen.

Avtroppende konsernsjef Olav Linga kan opplyse om at Haugaland Kraft nå har økt kompetansen på teknologi.

– Selskapet har med dette styrket bemanningen med 15 teknologer som skal bidra til å gjøre selskapet til det fremste teknologiselskapet i strømbransjen. Gjennom å utforske og skape nye tjenester og forretningsmodeller, basert på fremtidens teknologi, vil selskapet hjelpe kundene inn i en bærekraftig fremtid, samtidig med at det er penger å spare for kundene, sier Linga.