De siste to årene har Søreide vært fagansvarlig for ekstern kommunikasjon i BKKs kommunikasjonsavdeling. Han har ifølge en pressemelding 20 års erfaring med kommunikasjon fra PR-byråene JKL, Woldsdal & Partnere og Mad Communication, samt fra kommunikasjon og samfunnskontakt i TV 2 og RiksTV. Han har dessuten 15 års fartstid som journalist fra TV 2, NRK, Dagbladet, Bergensavisen og avisa Nordhordland.

Ansettelsen skjer på bakgrunn av det myndighetspålagte funksjonelle skillet som trer i kraft fra nyttår.

– Jan Kåre Austrheim fortsetter som kommunikasjonssjef for den kommersielle delen av konsernet som skal hete Eviny, mens Svein Ove Søreide går inn i ny stilling som kommunikasjonssjef for nettselskapet BKK, sier Rune Indrøy, som er konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i BKK.

Administrerende direktør i BKK Nett, Ketil Tømmernes, peker på at det fremover vil bli et stort kommunikasjonsbehov når det gjelder nettselskapet.

– Vi gleder oss over å få Svein Ove med som kommunikasjonssjef i nettselskapet. Nettkapasitet er avgjørende for samfunnsutvikling og næringsutvikling. Det medfører et stort kommunikasjonsbehov, og Svein Ove Søreide vet hvordan vi skal møte dette behovet, sier Tømmernes i en pressemelding.

Eneste med nytt navn på kommersiell virksomhet

BKK er foreløpig det eneste selskapet som har endret navnet på den kommersielle virksomheten og beholdt navnet på nettselskapet. Her finner du listen av navneendringene blant nettselskapene så langt.