Lundby har de siste årene jobbet i eSmart Systems, hvor han blant annet har ledet selskapets produktutvikling innenfor kraftmarkedet. Før det har han tidligere ledet Statkrafts avdeling for kontinentale kraftprisprognoser.

Den nyansatte krafthandelssjefen har en master i industriell økonomi fra NTNU og har studert finans, optimering og statistikk ved University of Aukland, opplyser Østfold Energi i en melding.

Østfold Energi styrker teamet på fire, som er ansvarlig for over 90 prosent av omsetningen i selskapet. Lundby vil i tillegg bli ansvarlig for flere prosjekter knyttet til ytterligere digitalisering av avdelingens arbeidsprosesser.

– Stillingen tikket av på alle motivasjonsboksene mine. Jeg har alltid funnet kraftbransjen veldig interessant og Østfold Energi er en spennende og fremoverlent aktør. Mer komplekse markeder krever at vi kontinuerlig utvikler folk og systemer for å maksimere verdien av vannkraftproduksjonen. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene, sammen med en svært kompetent gjeng, sier Lundby i en pressemelding.