Hos Skjåk Energi er det duket for bytte på toppen. Lars-Egar Haugen forlater jobben for å starte i Hafslund Eco, og arvtaker blir Per Rune Storødegård. Det forteller styreleder Hans Sæther i Skjåk Energi Holding AS.

– Det er en naturlig forklaring og helt udramatisk. Haugen har jobbet i fire år i Skjåk Energi og går nå tilbake til samme jobben som han hadde tidligere, sier Sæther.

Styreleder Hans Sæther i Skjåk Energi. Foto: Privat

– Ble for fristende

Til Europower forteller Lars-Egar Haugen at han fikk et jobbtilbud som ble for fristende.

– Jeg har hatt fire spennende år her, og jeg føler det har gått veldig bra. Nå har jeg fått et tilbud fra Hafslund Eco og starter der som prosjektingeniør maskin. Jeg ønsker å jobbe mere med teknikk og mindre med organisasjon og ledelse. Men vi skilles som gode venner, så det er ikke noe spetakkel, sier Haugen.

15 søkere til jobben

Sæther forteller at det var 15 søkere til stillingen som daglig leder, og det var flere kvalifiserte kandidater å velge mellom.

– Storeødegård ble valgt fordi han har en solid teknisk utdanning i bunn – han er sivilingeniør. Han har også ledererfaring og har jobbet mye med folk. Jeg tror nok at han er en type person som kommer til å komme til å passe inn i miljøet.

Han kommer sist fra bedriftshelsetjenesten i Gudbrandsdalen.

– Men han har ikke erfaring fra kraftbransjen?

– Nei, erfaring fra kraftbransjen det har han ikke. Men det går vi inn i med åpne øyne, vi har kompetente folk i organisasjonen på de forskjellige fagområdene, så jeg regner med at det vil gå fint.

Erfaring fra tilstøtende bransjer

Til Europower forteller Per Rune Storødegård at han har noe erfaring fra tilstøtende bransjen, siden han har jobbet med reguleringsteknikk tidligere, blant annet i Kongsberg Maritime.

– Jeg synes jo det er en spennende bransje som grenser inn mot det gamle fagfeltet mitt. Så jeg håper å kunne dra nytte av den kompetansen. Det er en bransje der det skjer mye og som det blir spennende å være en del av, sier han.

Han nevner blant annet det grønne skiftet som én av flere motivasjonsfaktorer for å takke ja til jobben.

– Kraftselskapene har jo et viktig samfunnsbidrag, og det er mange ting som er spennende fremover. Både i forbindelse med det grønne skiftet, men også elektrifisering. Så jeg gleder meg til å ta fatt, sier han.

Storeødegård skal starte i sin nye jobb i løpet av februar, mens Haugen forsvinner ut av selskapet ved nyttår.

– Derfor blir det en liten periode med konstituering i den mellomperioden, sier Sæther til Europower. Det er ikke avklart hvem som blir konstituert i stillingen.