I dag har Statkraft åpnet kontor i Finland, som det 19. landet på listen der Statkraft har ansatte. Kontoret etableres i byen Esbo, og vil fokusere på skreddersydde energiløsninger og tilby langsiktige kraftavtaler til industrielle kunder og utbyggere, investorer og produsenter av fornybar energi i Finland.

Åpningen har vært planlagt en stund, kan pressetalsperson Lars Magnus Günther i Statkraft fortelle til Europower.

– Vi har jo hatt en del aktivitet i det finske markedet, så dette gjør vi for å ha en litt tettere tilknytning til folk som kan bistå kunder lokalt. Dette er en formalisering av det vi allerede gjør i Finland, og uavhengig situasjonen i Ukraina, sier han

Spurt om det er noen utfordringer i sikte knyttet til det finske markedet, svarer han avkreftende.

– I utgangspunktet er Finland et spennende marked, der man har mye planer for utbygging av fornybar energi, og vi kan bistå med kraftkjøps- og salgsavtaler.

– Klart jeg gleder meg

Det finske Statkraft-kontoret vil bli i ledet av Fredrik Åkerlund, som har 15 års fartstid fra det nordiske energimarkedet – blant annet fra Kinect Energy Group og Empower IM Oy.

– Det er på tide at våre finske kunder får en lokalt tilgjengelig samarbeidspartner. Basert på Statkrafts samlede ekspertise på kraftavtaler og trading, vil vi finne gode energiløsninger for både kraftprodusenter og industriselskaper. Vår posisjon gjør oss i stand til å tilby konkurransedyktige og innovative tjenester for kjøp og salg av kraft til aktørene i det finske kraftmarkedet, sier Åkerlund i meldingen.

– Gleder du deg til å ta fatt på oppgaven?

– Det er klart at jeg gleder meg. Definitivt, sier Åkerlund til Europower.

Etter planen skal det bli flere ansatte ved kontoret i løpet av kort tid. Lars Magnus Günther forteller til Europower at det ikke er bestemt akkurat hvor mange, men antyder at man ser etter 1-2 ansatte.