Arendals Fossekompani økte inntektene med 16 prosent i andre kvartal i år i forhold til samme periode i fjor. Også bunnlinjen fikk en kraftig vekst.

– Vi er glade for å se sterke resultater fra alle våre porteføljeselskaper i et kvartal preget av høye strømpriser og cyberangrepet på Volue, som ble godt håndtert av selskapet, sier Ørjan Svanevik, sjef i Arendals Fossekompani, i en børsmelding.

Engangskostnad på 40 mill

Driftsresultatet i andre kvartal endte på 77 millioner kroner. Selskapet tok en engangskostnad som følge av cyberangrepet 5. mai på programvareselskapet Volue, hvor AFK er desidert største eier, på 40 millioner kroner.

Volue fortsatte imidlertid omsetningsveksten i perioden, til tross for cyberangrepet, fra 217 millioner kroner i 2020 til 233 millioner kroner i andre kvartal i år.

– Vi fikk også 700 salg i perioden, inkludert tre større internasjonale kontrakter i energisegmentet, sier Volue-sjef Trond Straume i en børsmelding.

Han påpeker at selskapet brukte alle relevante ressurser for å håndtere cyberhendelsen og bestemte seg umiddelbart for å dele all kunnskap rundt dette.

Volue kjøpte også nylig tyske ProCom for å styrke posisjonen som en ledende leverandør av bærekraftige teknologiløsninger til den europeiske energisektoren.

Mål om 2 mrd i inntekt innen 2025

Gjennom oppkjøpet regner Volue med å øke inntektene med 3 millioner euro i årlige inntekter. Volue har som ambisjon for 2025 å være et selskap med 2 milliarder kroner i inntekter.

Arendals Fossekompani gjennomførte flere strategiske transaksjoner i løpet av kvartalet, for eksempel notering av Volue ASA på Oslo Børs ’hovedlisten på Oslo Børs. Selskapet inngikk også partnerskap med Ferd innen havvind, og partnerskap med Grieg Maritime Group AS innen grønn ammoniakk.

Rett etter at kvartalet ble avsluttet ble selskapet Cogen Energia Espana solgt.

– Salget av Cogen er en del av en strategisk beslutning om å forlate alle fossile posisjoner. Etter salget reduseres CO2-utslippene i AFK-gruppen med 98 prosent, sier Svanevik i meldingen.

Han er også tilfreds med utviklingen i porteføljeselskapene AFK Hydropower, Tekna, NSSLGlobal og EFD Induction.

Resultater Arendals Fossekompani Gruppen og Volue