Freyr Battery er et nytt selskap, som er en sammenslåing mellom Freyr og Alussa Energy. Selskapet skal bygge en gigantisk batterifabrikk i Mo i Rana og har også nylig signalisert planer om å bygge en batterifabrikk i Nord-Amerika.

Nå har det sammenslåtte selskapet utnevnt et nytt styret med åtte medlemmer. Freyr-gründer Torstein Dale Sjøtveit blir styreleder også i Freyr Battery.

Svarva og Berdal med i nytt styre

Tidligere toppsjef i Folketrygdfondet Olaug Svarva er blant de nye styremedlemmene i Freyr Battery. Svarva er i dag også styreleder i DnB og Norfund.

Olaug Svarva. Foto: Anita Arntzen

En annen norsk kvinne har også fått plass i styret, nemlig Mimi Berdal. Hun er advokat og selvstendig næringsdrivende og har lang styreerfaring fra en rekke selskaper.

De andre medlemmene er Alussa Energys gründer Daniel Barcelo, German Curá, Jeremy Bezdek, Monica Tiúba og Peter Matrai.

Mål om å bli en ledende global aktør

Styreleder Sjøtveit skriver i en melding at han er stolt og ydmyk over å ha fått på plass et så kompetent og mangfoldig styre i Freyr Battery.

– Vi deler alle den samme strategiske visjonen om å bli en ledende global aktør gjennom partnerskap med teknologileverandører, kunder og leverandører for å kunne billig battericeller med et av de laveste karbonnivåene i verden. Vi starter med å oppfylle våre ambisjoner ved å bygge våre første fabrikker i Norge, sier han.