Et nytt selskap rettet mot fornybar energi vil søke om å bli børsnotert. Det dreier seg om Edda Vind, som er et serviceselskap innen havvind. Selskapet utvikler og eier flåter av spesialbygde servicefartøyer for havvind over hele verden.

Selskapet eies i dag av Østensjø Wind og Wilhelmsen New Energy på 50/50 prosent basis. I forbindelse med den planlagte børsnoteringen vil det bli utstedt nye aksjer, ifølge en børsmelding.

Vil bli verdensledende

I meldingen opplyses det at tre såkalte hjørnesteininvestorer har forpliktet seg til å handle aksjer for 465 millioner kroner under visse betingelser. En av disse er Geveran, som kontrolleres av John Fredriksen med familie. De to andre er Xclat Holdings og Nordea.

– Havvindmarkedet er i rask bevegelse, men krever betydelige investeringer. Med tre nye hjørnesteinsinvestorer og en børsnotering som sikrer et solid grunnlag for fremtidig vekst, vil Edda Wind få støtte til å utnytte det enorme markedspotensialet vi ser fremover. Dette vil gjøre oss i stand til å fortsette vår reise mot å bli en verdensledende leverandør av offshore vindtjenester, sier Edda-sjef Kenneth Walland i børsmeldingen.

Totalt ønsker selskapet å hente 875 millioner kroner i forbindelse med noteringen