– Jeg er glad for at vi går inn i Storbritannia for å elektrifisere transportsektoren og ta del i å gjøre alternativer til fossilt brensel tilgjengelig for alle, sier administrerende direktør i Zaptec, Anders Thingbø i en børsmelding.

Rask vekst

I meldingen heter det at Zaptec de siste årene har opplevd rask vekst. Derfor mente man det var tid for å åpne det første kontoret utenfor Skandinavia. Valget falt på Storbritannia. Zaptec-kontoret vil bli etablert i Midland, men det vil ha nasjonal rekkevidde

– Ettersom mer enn 80 prosent av befolkningen bor i urbane områder, mener vi at det er et stort potensial for å raskt utvikle infrastrukturen for elbillading i bedrifter, på offentlige steder, i private hjem og i borettslag, sier Thingbø.

Zaptec-sjef Anders Thingbø. Foto: Zaptec

Guy Haydon blir sjef for det britiske kontoret. Han kommer fra Siemens, hvor han var salgssjef for elektromobilitet.

Fem ganger så mye verdt

Zaptec gikk på børs i begynnelsen av oktober i fjor. Kapitalutvidelsen ble seks ganger overtegnet i forbindelse med noteringen.

Selskapet som omsatte for rundt 220 millioner kroner i fjor, er i øyeblikket verdsatt til drøyt 3,8 milliarder kroner. Det er nesten fem ganger så mye som verdien ved børsnoteringen. Valinor, som eies av vindkraftgründer Lars Helge Helvig, er storeier i Zaptec.