Linde er et ingeniørselskap innen industrigass. Målet er at å bidra med med sin kompetanse innen produksjon, prosessering og distribusjon av hydrogen.

Målet er å tilby grønt hydrogen som drivstoff på ferjesambandet Bodø-Røst-Værøy-Moskenes i Vestfjorden, ifølge en pressemelding.

Verdens første verdikjede

De tre partnerne ser på anbudet i Vestfjorden som en unik mulighet til ikke bare å avkarbonisere en betydelig del av transportsektoren, men også til å skape verdens første verdikjede for karbonnøytralt flytende hydrogen.

Målet er et knutepunkt for produksjon og distribusjon av grønn hydrogen i Nord-Norge.

Det nye anlegget vil trolig bli lokalisert i Fauske og ha en produksjonskapasitet på 5000 tonn grønt hydrogen. Man håper også å kunne betjene lokale kunder i tillegg til fergesambandet.

Nord-Norge i front

– Sammen med Shell og Linde kan vi skape en verdensledende industriell klynge basert på flytende hydrogen, konkluderer Nordkraft-sjef Eirik Frantzen.

Marianne Olsnes, som leder Norske Shell, mener hydrogen vil spille en sentral rolle i å avkarbonisere sektorer som er vanskelig å elektrifisere og gleder seg over at Nord-Norge er i front.

Linde-direktør Armando Botello påpeker at selskapet har utviklet sterke bånd til regionen og er ivrige etter å bidra til økt fart på overgangen til ren energi.