I en børsmelding opplyser silisiumprodusenten REC Silicon at det strategiske partnerskapet med Violet Power er terminert. Partnerskapet ble gjort kjent 13. oktober i fjor.

Selskapet skriver at det politiske miljøet i store markeder som USA og Europa i stadig økende grad støtter diversifisering av forsyningskjeden og utvikling av lokal solenergiproduksjon for å betjene innenlandsk etterspørsel.

Fokus på lavere karbonnivå

REC påpeker også at kjøpere av solenergi i økende grad fokusert på sosiale og bærekraftige spørsmål og høye nivåer av karbon i solenergikjeden. Selskapet forventer ytterligere politisk støtte for alternative forsyningskjeder og bærekraftig produserte solmaterialer samt solcelleanlegg med lavere karbon.

I kjølvannet av dette mener REC det gir større positive resultater for aksjonærene å samarbeide kommersielt med etablerte partnere i solenergikjeden enn å fortsette partnerskapet med Violet Power.

REC omsatte i fjor for rundt 122 millioner dollar og hadde et et driftsunderskudd på 39 millioner dollar. Selskaper er verdsatt til 7,4 milliarder kroner på børsen.